Uratarina: Cloud Architect Pekka Tamminen

Pilvinatiivit ratkaisut ja palvelujen onnistunut modernisointi liekittävät teknologian moniosaajaa: “Kiitollista on, kun toteutuksen jälkeen voi itsekin todeta, että priimaa tuli!”

Pekka Tamminen, Cloud Architect

Cloudilainen vuodesta 2023

Mitä duunaat?

Toimin useilla asiakkailla pääarkkitehdin roolissa, eli käytännössä vastaan Cloud2:en puolelta asiakkuuksista teknisellä tasolla ja asiakastiimin vetovastuullisena henkilönä. Pääarkkarina pääsen suunnittelemaan ja kehittämään asiakkaiden ympäristöjä kokonaisvaltaisesti. Näiden ulkopuolelta hommiin mahtuu myös paljon konsultointiprojekteja joissa pääsee syvemmälle tekemiseen mm. eri pilviplatformien (Pääasiassa Azure, mutta AWS ja GCP onnistuu myös) kanssa, mm. Datan (Datalake, ETL, BI), Platform Engineer/DevOps (CI/CD putket, Azure DevOps, Kontit, Kubernetes), Automaatiot (Funktiot, Pwsh, Bash, Robot Framework), Migraatiot - hurjan monipuolista siis!

Liekittävin juttu tällä hetkellä?

Cloud Native! Parhainta on kun pääsee modernisoimaan palveluita ja ratkaisuja, jotka tukeutuvat pilvinatiiviin toimintaympäristöön. Samalla kun toteutusta tehdään IaC:na ja moduuliperusteisesti voidaan ratkaisua hyödyntää uudelleen helpommin. Kiitollista on, kun toteutuksen jälkeen voi itsekin todeta, että priimaa tuli!

Miksi pilvi on helvetin ihanaa?

Ensimmäiseksi pilveä on helppo automatisoida koodilla, jolloin toteutus on monistettavissa. Pilven tietoturvaan on valmiita käytänteitä ja ratkaisuja, eli kaikkea ei tarvitse keksiä itse vaan hyödyntää parhaita ratkaisuja.

Voi nukkua yönsä hyvin, pilvi on luotettavaa. Koko pilven kapasiteetti on käytettävissä, jos tarvitsisi testikäyttöön päiväksi 32vCPU ja 128GiB RAM:a niin ei se kalliiksi tule. Pilvi skaalautuu ja on elastinen tarpeen mukaan, kustannukset on optimoitavissa ja läpinäkyviä.

Kuvaile arkeasi kolmella sanalla:

Kuunteleminen, haastaminen ja kokonaisuuksien hallinta

Mistä on hyvät pilviarkkarit tehty?

Hyvät pilviarkkitehdit on tehty uteliaisuudesta, rohkeudesta ja sopeutumiskyvystä. Pilvialustat kehittyvät huimaa tahtia ja näistä kaikista kolmesta on huomattavaa apua.

Miksi Cloud2?

Viimeiset 6 vuotta toimin ratkaisuarkkitehtina osittain omistamassani yrityksessä, jossa keskityin puhtaasti pilviratkaisuihin ja myös koulutin näitä. Cloudilla työskentelee useita kollegoita edellisestä työpaikasta, joten porukkaan oli helppo integroitua ja tervetullut olo kaikin puolin. Täytyy sanoa että perehdytys ja suunnitelmat oli tehty erityisen hyvin. Pääsi nopeasti hommiinkin pienellä kynnyksellä ja hetkessä sitä oli pallo jo hallussa.

Mieleenpainuvin hetki C2-urallasi?

Mielenpainuvin hetki oli tajuta että vaikka Cloud2 ei ole enää pieni toimija, kehitystä löytyy ja Aina Voi Tehdä Paremmin. Tämä on ollut itsellä aina fokuksena, että ei väkisin turvauduta olemassa oleviin toimintatapoihin ja ympäristöihin, vaan tehdään koko ajan paremmin.

Mistä unelmoit juuri nyt?

Tulin juuri hetki sitten syysreissulta ulkomaan lämmöstä, joten nyt jaksaa painaa taas hiihtolomaan asti. Onneksi työjuttuja ei tarvitse jättää unelmaksi, vaan laittaa ne toteutukseen. Haluan kouluttaa sisäisissä iltakouluissa eri teknologioista, mm. RPA on yksi asia joita end-2-end valvonnoissa voidaan käyttää vielä paremmin.

Elämänohjeesi?

Olen oppinut sen että ei pidä jäämään vatvomaan asioita. Tekee kaikki niin hyvin kuin osaa, ja se riittää varmasti. Nukkuu yönsä hyvin.

Työpäivän jälkeen minut löytää:

Perinteinen perheellisen mayhem, tarhahaku, lapsen treenit, ruuan teko, ja muutaman kerran viikossa omat treenit ja sali.

Random-fakta itsestäsi?

IT ollut harrastus ihan ala-asteesta lähtien. Ala-asteella koodailin sivuja frontpagella ihan tuotantoon saakka. Kivointa oli kun sai tehtyä PC:llä QBasicilla musiikkia siitä ihanasta integroidusta kaiuttimesta.

Edellinen
Edellinen

Mistä puhut, kun puhut multi-cloudista? [3 x määritelmä]

Seuraava
Seuraava

Uratarina: Team lead Teemu ijäs